Popboks - KANDA KODŽA I NEBOJŠA U GUN CLUBU - Noć ispunjenih želja [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 22.04.2012. 07:50

KANDA KODŽA I NEBOJŠA U GUN CLUBU

Noć ispunjenih želja

Klupske svirke su definitivno prostor gde Kanda Kodža i Nebojša osećaju da su na domaćem terenu. To se u potpunosti potvrdilo i na sinoćnjem nastupu u krcatom Gun clubu

Vlada Živanović

Stanislav Milojković

Mesto: Gun Club, Beograd
Vreme: Subota, 21. april 2012.

 

 
KKN su u Gun clubu ostavili potpuno drugačiji utisak od nedavne rutinski odrađene svirke kojom su u Domu omladine zatvorili Long night festival. Vidno raspoloženi muzičari već su sa prvim tonovima naterali sve pristune na igranje i pevanje. Pevač Oliver Nektarijević je tokom cele svirke energično skakao po bini u ritmu pesama, uz konstantnu komunikaciju sa fanovima iz prvih redova. U jednom trenutku čak je od njih prihvatio i kišobran, a kasnije i zastavu koje je raširio tokom svog performansa. Fanovi koji su stajali napred bili su povlašćeni i u tom smislu da su mogli da naručuju pesme, a juče je bila noć u kojoj su sve želje bile ispunjavanje. Prekidi stvarnosti, Danas nebo silazi u grad, Divni dani, samo su neke od pesama koje je publika izričito zahtevala, a potom ih i bespogovorno dobila od raspoloženih muzičara. Ovaj put nije izostala ni Priroda, hit sa kojim se KKN devedesetih probio na muzičkoj sceni, a koji je na primer upravo na Long Nightu preskočen...
Oliver se ovaj put svoje dobro poznate pljoske, iz koje nazdravlja na svakoj svirci, latio tek na sredini nastupa. Do tada je poslužila i flašica žestokog pića, takozvano unuče, uz običnu vodu. U svojim govorima između pesama nije propustio da fanovima poruči da 6. maja, na dan izbora u Srbiji, obavezno ''sisaju kapućino na nekom evropskom trgu'', odnosno da je ''isti ku... za koga god da se glasa''. Fanovi su svaku njegovu poruku pozdravljali aplauzima i povicima, a muzičari su ga blagovremeno verbalno ili jednostavnim počinjanjem sviranja naredne pesme prekidali kada god je trošio više vremena od predviđene pauze. Njegova interakcija sa publikom nije se prekidala ni kada je završen regularni deo koncerta. Oliver je ostao usamljen da stoji čak i kada su svi muzičari otišli sa bine, uveravajući fanove da još nije kraj i da će se oni sigurno vratiti na bis, što se naravno i dogodilo.
Lepo muzičko veče dodatno je ulepšala predgrupa The Socks, koju je potpuno zasluženo na sav glas ishvalio i frotmen KKN po izlasku na binu. Naročito pozitivan utisak ostavile su gitariskinja Jana i bubnjarka Jelena, koje su svojim umećem pokazale da su ne samo rame uz rame sa muškim kolegama, već i da su na nivou na kojem bi mogle da se porede sa mnogim iskusnim muzičarima sa ovih prostora. Ukoliko ih prve pohvale i ovacije publike ne opiju, odnosno ako nastave sa ozbiljnim radom koji nesumnjivo stoji iza njih, ne treba da čudi ako The Socks za koju godinu postanu ozbiljno hard rock reggae ime po klubovima širom Srbije.
 


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji