Popboks - ELEKTRIČNI ORGAZAM U GUN CLUBU - Kako Gunclub kaže [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 14.04.2012. 09:30 · 1

ELEKTRIČNI ORGAZAM U GUN CLUBU

Kako Gunclub kaže

Električni orgazam je na binu izašao pred tek stotinak ljudi. Veliki petak, Petak 13, ili možda nešto skuplja cena ulaznice od uobičajene za Gun club, verovatno su uticali na to da poseta bude manja od uobičajene

Vlada Živanović

Stanislav Milojković

Mesto: Gun Club, Beograd
Vreme: Petak, 13. april 2012.

 

Publika u mraku aplaudira u ritmu bubnja iz poslednje pesme Kako bubanj kaže i doziva muzičare da se vrate na binu. Oni se međutim vraćaju tek kada su povici i aplauzi umorne publike utihnuli. Može im se, ipak je Električni orgazam bend koji je više od tri decenije prisutan na sceni. Kasnije se ispostavilo da publici u Gun clubu ni bis od pola sata nije bio dovoljan, pa je i tada pokušala da od muzičara ''ukrade'' još poneku numeru.

Dva sata ranije, Električni orgazam je na binu izašao pred tek stotinak ljudi. Veliki petak, Petak 13, ili možda nešto skuplja cena ulaznice od uobičajene za Gun club, verovatno su uticali na to da poseta bude manja od uobičajene. Iskusni muzičari nisu dozvolili da ih ta činjenica omete, pa su nastup započeli sa starom i proverenom Debela devojka. Stidljivi fanovi ubrzo su odlučili da priđu bliže i naprave gužvu fotoreporterima koji su tokom prvih tonova usamljeno ''škljocali'' ispred bine. Kada su Gile i ekipa počeli da sviraju Mentalno, i njima i publici bilo je savršeno jasno da je u pitanju malo, ali odabrano društvo, što je svirci koja se do kraja pretvorila u muzičku žurku dalo specifičan, intiman ton. Potom je usledila dobro napravljena mešavina starih i novih pesama. Iako su numere sa albuma To što vidiš, to i jeste, poput Nemaš nikom ništa da dašBliži suncuPokaži mi (kakav je tvoj grad)Ti to možeš, najavljivane pod opisom ''novije stvari'', očigledno je da su ih fanovi za poslednjih godinu i po dana i te kako izgustirali i sada ih posmatraju u istom rangu sa ''matorim'' numerama.
Publika je između numera muzičare nagrađivala aplauzima i ovacijama, a ako se izuzme frontmen Srđan Gojković Gile najveći miljenik je nesumnjivo klavijaturista Ljubomir Đukić. Na kraju se stekao utisak i da su i muzičari podjednako uživali, odnosno da su bez pardona pružili svoj maksimum iako je za njih u pitanju rutinska klupska svirka. Tome je doprinela i činjenica da su repertoar verovatno prilagodili svojim afinitetima za to veče, izostavivši neke od kultnih numera koje su stalno izvodili, poput Bejbe ti nisu tuKapetan Esid ili Igra rokenrol cela Jugoslavija. Teško da im je na tome bilo ko od prisutnih zamerio jer je i bez njih veče proteklo u pozitivnoj atmosferi i dobrom raspoloženju.


Komentari

  • Gravatar for ...
    ... (gost) | 14.04.2012. 16.05.12
    Reč "izgustirati" je pogrešno upotrebljena. To jest, ako je ušla u književni jezik.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji